Sunnuntain teemapäivässä aiheena oli minä-me-opisto. Teemapäivä yhdisti opistolaisia ja antoi ajateltavaa, siitä miten kohtelee toisia opistolaisia. Saimme tehtäväksi istua tulevalla viikolla ruokalassa, jonossa edeltävänä olevan viereen. Sunnuntai-iltana saimme opistolle vieraaksi kolme Ranuan opistolaista, jotka tuli meille top-jaksolle. Välittömästi vihollisten saavuttua alkoi molemminpuolinen piikittely. Illalla isäntä ja emäntä kiersivät ekaa kertaa kahdestaan kämpissä ja tunnelma siellä oli hyvä.

Maanantaina vapaa-ajan lautakunta järjesti marssilauluillan. Lauluhetken jälkeen iltapäivystäjä oli järjestänyt parin opistolaisen kanssa terveiset-illan, johon jokainen opistolainen oli saanut laittaa anonyymisti tai nimellä terveisiä opistokavereille sekä laulutoiveita. Me kuunneltiin niitä yhdessä koko opiston kanssa yläaulassa ja oli jotenkin tosi onnellista. Oli rauhallinen olo mennä nukkumaan.

Tiistaina oli parisuhdestatus-päivä. Opistolaisten piti siis pukeutua mustaan, jos on sinkku, harmaaseen jos on “juttua” jonkun kanssa tai valkoiseen, jos on varattu. Lisäksi jos oli kiinnostusta jotakin kohtaan, piti laittaa eriparisukat. Päivä oli jännittävä ja sisälsi yllätyksiä muiden parisuhdestatuksista. Käytävällä kuului kaikenlaisia kysymyksiä, kuten “Kestä sää tykkäät?” ja “Miks sulla on parittomat sukat?”. Tiistaina pääsimme viettämään myös herkkupäivää, kun kioskilautakunta järjesti irtokarkkipäivän. Illalla oli vielä keittiölautakunnan järjestämä tunnelmailtapala, jossa tarjoiltavat olivat tosi hyvät.

Sää keskiviikkona oli kovin tuulinen ja leuto. Päivä alkoi perus linjatunneilla. Iltapäivällä tunnit jatkuivat valinnaisaineilla. Illalla oli seurat. Seuroja ennen kävimme kyläilemässä erityislinjalaisten kämpässä. Oli mukava viettää aikaa ihanan aitojen ja iloisten ellien kanssa. Kahvipöytä oli katettu meitä varten valmiiksi ja huomasi, että olimme odotettuja vieraita. Kämppäkierroksella tunnelma oli aika väsynyt tapahtumarikkaan päivän jälkeen. 

Torstaina oli hevostenhoitolautakunnan järjestämä villapaita ja -sukka  päivä. Illalla oli myös musiikkilautakunnan järjestämä ohjelmailta, jossa näimme mahtavia esityksiä höystettynä huumorilla. Ohjelmaillan lopuksi oli iltahartaus, jossa musiikkilautakuntalaiset lauloivat ja soittivat yhdessä

.

Perjantai aamuna päivä alkoi opistotunnilla. Sen jälkeen kaikki lähtivät siivoamaan kämppiään oikein ahkerasti ja innoissaan. Siivouksen jälkeen kävimme syömässä, jonka jälkeen opiskelijat pääsivät lähtemään kotimatkalle.

Viikko oli kokonaisuudessaan mukava. Välillä oli myös huonompia fiiliksiä, kun väsytti hirvittävän paljon, kun univelat alkoivat painaa jo edelliseltä viikolta. Viikko oli kuitenkin huikea. Kaikissa kämpissä oli mukava vierailla ja nähdä heidän kämppäelämää. Isännän ja emännän erityismaininta kuuluu kuitenkin Tipula A:lle, jossa oli joka ilta tarjolla herkullisia leivonnaisia.  

Kuutti ja Ira kiittää ja kuittaa.