Maanantaina palasimme joululomilta takaisin opistokotiin. Tunnelma oli iloinen ja puheensorina täytti päärakennuksen. Kolmen viikon jälkeen oli mukava taas nähdä kaikki opistolaiset yhdessä opistolla. Opistotunnilla käytiin läpi tulevaa ohjelmaa ja koronarajoituksia. Maanantai-iltana päästiin kiertämään ensimmäistä kertaa soluissa edellisten emännän ja isännän kanssa. Tunnelma kämpissä oli iloinen ja opistolaiset purkivat vielä viimeiset tavarat lomalaukuistaan. 

Tiistaina aloitimme opistoarjen tavallisella opiskelupäivällä. Aamutunnit olivat linjoittain ja iltapäivällä oli valinnaisia. Illalla ei ollut mitään erityistä järjestettyä ohjelmaa. Opistolaiset viettivät aikaa päärakennuksessa ja kämpissä. 

Keskiviikkona opistolla järjestettiin loppiaispäivät. Muut opistolaiset saivat nukkua pitkään, paitsi monimediataitojen linjalaiset, jotka tulivat aamulla pystyttämään striimikalustoa loppiaispäivien suoratoistoa varten. 

Päivällä oli oppilaskunnan väliseminaari, jossa käytiin läpi tulevia ja menneitä lautakuntien järjestämiä tapahtumia. Loppiaspäivien striimaus alkoi viideltä raamattuluokalla ja seuroilla. Tauon jälkeen oli vielä alustus ja paneelikeskustelu aiheesta muuttuva maailma. Vaikka istuttava aika oli pitkä, niin kaikki opistolaiset jaksoivat kuunnella hyvin, koska aiheet olivat mielenkiintoisia ja puheet hyviä.

Torstaiaamuna mieskuoro lähti kirkkoon laulamaan. Muut kuuntelivat jumalanpalvelusta yhdessä auditoriossa. Loppiaspäivät jatkuivat aamupäivällä pyhäkoululla, jonka jälkeen oli seurat ja alustus aiheesta uskomisen ilo ja rauha. Loppiaspäivien striimaus loppui alustukseen, mutta opistossa jatkoimme iltaa vielä keskustelulla. Torstai-iltana saimme vierailla erityislinjalaisten solussa. Kiitos elleille mukavasta vastaanotosta! 

Pitkän päivän jälkeen tunnelma kämpissä oli vähän väsynyt ja suurin osa meni aikaisin nukkumaan.

Perjantaina heräsimme opistotunnille. Opistotunnilla kerrottiin tärkeistä tulevista asioista, kuten ulkojään jäädytyksestä opistolle. Tunnin jälkeen siivosimme kämpät. Päivä jatkui linjojen tunneilla. Iltapäivällä lautakunnilla oli tämän vuoden ensimmäiset kokoukset. Illemmalla sosiaali- ja terveysalan linjan oppilaat eli stillit järjestivät ohjelmaillan, jossa oli lauluesitys ja muita hauskoja esityksiä. Ohjelmailta päättyi iltasatuun.

Lauantaina oli teemapäivä, jonka nimi oli Haku päälle. Aloitimme aamun auditoriossa kuuntelemalla vanhojen opistolaisten kokemuksia jatko-opinnoista ja omillaan asumisesta. Päivä jatkui monialaisen opintolinjan oppilaiden järjestämillä työpajoilla, joissa tehtiin ansioluetteloita, haastatteluja ja videoesittelyjä. Illalla ei ollut järjestettyä ohjelmaa, mutta muutama opistolaisista leipoi lettuja kaikille.

Tämän viikon aikana päärakennuksessa sai monta kertaa kuulla onnittelulauluja, koska monella opistolaisella oli synttärit. Niitä vietettiin myös kämpissä. 

 

Kiitos kaikille opistolaisille ja henkilökunnalle mukavasta viikosta!  

– Eerika ja Lauri